Ryggont? Här är tipsen på hur du väljer en madrass som hjälper.

Ryggont? Se våra tips på hur du väljer en madrass som hjälper

Ryggont? Här är tipsen på hur du väljer en madrass som hjälper.

Ryggont? Se våra tips på hur du väljer en madrass som hjälper

Ryggont? Här är tipsen på hur du väljer en madrass som hjälper.

Ryggont? Se våra tips på hur du väljer en madrass som hjälper

Det finns otroligt många människor där ute som lider av ryggont på grund problem i ryggen och i nacken. Många gånger kan det bero på livsstil, arbetsplats eller felaktig träning – men många gånger beror det faktiskt på deras säng och deras madrass!

Om vi ska vara ärliga nu – hur länge sedan var det egentligen du köpte en ny säng eller en ny madrass? Fem år? Kanske 10? Eller kanske har du aldrig köpt en ny säng eller bytt ut din madrass överhuvudtaget? Om dessa påståenden stämmer in på dig, och du lider av ryggont eller andra smärtor, kanske det är dags att se över din sovmiljö. Det är otroligt viktigt att byta ut sin madrass ibland, och sin säng för den delen, för att man inte ska få ont i ryggen eller få en försämrad sömn. Men vi förstår att det kan kännas svårt att veta hur man ska gå tillväga eller vad man ens ska leta efter – därför kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om madrassen som är optimerade för en god natts sömn i den här artikeln. Förhoppningsvis hittar du nyttiga tips och råd och kan känna dig trygg och säker när du ger dig ut på jakt efter en ny säng eller madrass.

Hur motverkar man ryggont med hjälp av madrasser?

Om du lider av ryggont till följd av en dålig madrass finns det såklart åtgärder att ta – främst att köpa en ny madrass. Men för att förstå vilken madrass du behöver kan det vara bra att göra lite efterforskningar först för att ta reda på vad som fungerar och vad som är mindre bra för just din rygg. Vi har tagit fram ett par exempel på madrassen från Emma Madrass här nedanför, som är bra för dig som har problem med ryggen eller av andra anledningar inte får en god sömnkvalitet.

Exempel på madrasser som är bra för dig med ryggont

Här kommer fyra exempel på madrasser från Emma Madrass som kan vara bra för dig som lider av ryggont när du sover.

  • Emma Originalmadrass: Den här originalmadrassen har vunnit bäst i test två år i rad och är Emma Madrass signaturmadrass. Den har Zero motion, vilket innebär att du som sover tillsammans med någon inte känner av deras rörelser under natten – perfekt om du lätt får ont av andras rörelser. Den är dessutom ergonomisk, andningsbar och tryckavlastande och den garanterar en god natts sömn.
  • Emma Diamond Bäddmadrass: Den här bäddmadrassen är ett perfekt sätt att uppdatera din nuvarande säng på! Den här temperaturreglering som gör att du inte svettas på natten och dessutom tryckavlastning som hjälper dig med ryggont att sova bättre.
  • Emma Diamond Resårmadrass: Den här resårmadrassen är ytterligare en av Emma Madrass testvinnare och en riktigt populär modell bland deras kunder. Den här 5 komfortzoner som garanterar en behaglig sömn, såväl som temperaturreglering och pocketresår för dynamisk kroppsanpassning.
  • Emma Flip Bäddmadrass: Sist men inte minst har vi den absolut bästa produkten för dig med ryggont – en vändbar bäddmadrass! Den här praktiska madrassen går nämligen att vända beroende på hur du vill ha den. Ena sidan ger optimalt stöd medan den andra är mjuk och fjäderlik.

Och du! Emma Madrass säljer även sängar som passar perfekt tillsammans med dessa madrasser. Perfekt för dig som kanske är i behov av att byta ut både säng och madrass i samma veva.

Hitta din nya madrass hos Emma och slipp ryggont

Alla produkter som vi har listat i den här artikeln kommer som sagt från Emma Madrass, en av Sveriges bästa återförsäljare för sängar och madrasser. Om du vill spana in resten av deras utbud kan du besöka deras hemsida här. Det som gör Emma Madrass unikt är att de har 100 dagars öppet köp för dig som vill testa din säng eller madrass innan du slår till på riktigt. Du kan alltså på riktigt se hur ditt ryggont försvinner, bra va?

Få 5% extra på hela din order hos Emma Madrass med våra exklusiva rabattkod!Till erbjudandet →

Är du nyfiken på att läsa mer om Emma och deras madrasser så har vi även en madrassguide vi kan tipsa om i vår blogg (Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng).

Nu är vi såklart nyfikna på hur du som läser har det! Upplever du att ryggen gör ont när du sover? Hur har du löst det? Berätta gärna i kommentarerna!

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll