Sova som en kung med din egna king size säng – Här är våra 3 säng tips

King size sängar - Ta del av 3 säng tips för en god natts sömn

Visste du att genomsnittspersonen sover ungefär 26 år av sitt liv? Med den faktan i bakhuvudet blir det ganska tydligt att man gärna vill ha en fräsch och skön säng. En säng är något som man inte köper speciellt ofta. Generellt sett brukar man rekommendera att köpa säng vart 15–20 år, och att byta madrass vart 5–10 år. En bra säng är en investering, och något som kommer att kosta en del. Det är dessutom en investering som kan påverka din kropp positivt och ge dig en bättre livskvalitet. 

Många vuxna människor väljer idag att köpa king size säng på grund av att de ger gott om utrymme, speciellt för par. Så om du vill ha lite tips på vad man ska tänka på när man köper king size säng är det här rätt inlägg för dig. Idag ska vi nämligen prata lite mer om king size sängar. Vi tipsar såklart även om de bästa sängarna på marknaden just nu.

Vad ska man tänka på när man letar king size säng?

Hur ofta ska man köpa ny säng? Vilken säng ska man köpa? Ja, vad ska man tänka på när man köper säng egentligen? Som vi nämnde tidigare behöver man egentligen bara köpa en ny säng efter 15–20 år, om sängen inte är trasig eller allmänt ofräsch innan det. Tills dess räcker det att byta madrass under tiden. Men när det väl är dags att införskaffa en ny säng finns det ett par saker som man bör ha i åtanke. Det du främst ska tänka på när du köper en ny säng är storleken, utseendet och sängens funktioner! 

Som vi nämnde tidigare är king size säng (alltså, en säng som är 180 x 200 cm stor, eller större) vanligt bland vuxna. Speciellt när man bor tillsammans med en partner, eller bara vill ha en riktigt stor och skön säng. Det är vanligt att kunna välja sängar i olika storlekar hos många återförsäljare, vilket innebär att du ofta kan beställa samma modell fast i olika mått.

Förutom storlek på sängen, finns det såklart också sängar i många olika utformningar. Vissa är så kallade traditionella sängar, som passar bra för alla inredningsstilar. Andra sängar kanske är designade i trä, eller enligt en annan stil, och passar kanske därför bäst i hem som inretts i just den stilen. Vilket utseende din säng bör ha är upp till dig, men det kan vara bra att välja en tidlös modell som passar med olika stilar – utifall du renoverar eller gör om där hemma. 

Funktioner däremot, handlar främst om huruvida sängen är utformad efter specifika kroppstyper eller behov. Ofta är det madrassen som avgör hur bra vi sover, men det finns andra funktioner som just sängen kan ha. Ett exempel är motordrivna sängar som har en motor som kontrollerar ryggstödet! Just detta kan vara ypperligt för dig med ryggproblem, eller dig som vill ha lite extra stöd när du läser en bok om kvällarna. Du hittar i princip alltid speciella sängar med unika funktioner hos återförsäljare. Om du har specifika krav kan du alltid prata med butikspersonal eller chatta med butiken online för att få hjälp!

Bäst i test king size säng – våra 3 produktrekommendationer

Alla människor är olika, har olika smak och olika behov. Det innebär såklart även att de behöver olika sängar och madrasser. När du köper en ny king size säng bör du alltid se över vilka behov du själv har, och gärna läsa på vilka alternativ som finns på marknaden innan du bestämmer dig. Om du behöver lite hjälp på traven, eller kanske bara vill få lite inspiration, har vi plockat ut våra tre favoriter bland sängar just nu. Alla dessa är högkvalitativa, hållbara och säljs dessutom av återförsäljare som vunnit bäst i test.

Kontinentalsäng Lindeström

Först ut på listan har vi en riktigt snygg och stilren kontinentalsäng från KungSängen! Den är prisvärd, finns i olika storlekar (här kan du välja allt från queen size säng till king size säng) och går att anpassa efter dina behov. Du kan bland annat välja om du vill att den ska vara mjukare eller fastare, och du kan välja olika fastheter på olika sidor av sängen. Ett perfekt val för dig vars partner inte tycker om att sova på samma underlag som du! Du kan köpa sängen i olika färger och såklart även välja till bäddmadrass eller andra tillbehör direkt på hemsidan. 

Vi rekommenderar den här sängen främst på grund av hur anpassningsbar den är, samt dess pris. Den går loss på 18,995 kr – ett bra pris för en säng som ska hålla i minst 15 år, eller vad säger ni?

 

Emma Signature Kontinentalsäng

Vår nästa rekommendation är den här kontinentalsängen från Emma! Emma Signature är deras “premium” säng, handgjord med högkvalitativa material för en lyxigare sömn. Den har en modern design med smal silhuett och svävande sänggavel, samt  hög komfort tack vare dess två lager av pocketfjädrar.

När du köper den här sängen från Emma kan du välja färg på själva sängen, färg på benen och utformning på sänggaveln. Det är med andra ord en anpassningsbar king size säng som passar många stilar! Den finns i storlekarna 160 x 200–200 x 200 cm – det vill säga både som queen size och king size säng. Den här sängen är tämligen dyrare än den första, och går just nu loss på 32,399 kr hos Emma Madrass. 

 

Relieve Kontinentalsäng

Sist på vår lista har vi den här otroliga sängen från Tempur! Det här är en väldigt lyxig säng, som är perfekt för dig som vill ha det bästa av det bästa. Den är 180 x 200 cm i storlek och har en tjock bäddmadrass på 9 cm som ger extra support och komfort. Den fokuserar på att ge tryckavlastning, vilket är perfekt för dig som har problem med ryggen eller bara behöver lite extra stöd. TEMPUR-materialet reagerar på kroppsvikt, värmesignaler och den formar sig dessutom efter kroppen. Det här är en unik säng vars design är inspirerad från Norden, och en riktig höjdare när det kommer till sängar.

Relieve Kontinentalsäng kommer i en sober, ljusgrå färg och den kostar lite mer än vad de förra sängarna har gjort. Dess unika funktioner och material gör det dock till en bra investering, speciellt för dig som behöver en riktigt bra säng. Du hittar den här Tempur-sängen för 42,195 kr.

 

Vilken king size säng väljer du?

Så där har ni det! Våra tre favoriter när det kommer till king size sängar 2023. Vi hoppas att ni fått lite inspiration från det här inlägget, och att ni kanske till och med blev sugna på någon av rekommendationerna. Berätta gärna för oss i kommentarerna vilken säng du hade valt, och glöm inte att använda vår browser extension för att hitta rabattkoder och erbjudanden på alla dessa onlinebutiker! Och vill du läsa mer och våra rekommendationer av Queen size sängar så kan vi tipsa om vår blogg Queen Size sängar – 3 säng tips för en god natts sömn.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar