Taklampa över matbord – 6 tips på lampor för mindre lägenheter

louie taklampa över matbord - 6 tips på lampor

Taklampa över matbord – 6 tips på lampor för mindre lägenheter

louie taklampa över matbord - 6 tips på lampor

Taklampa över matbord – 6 tips på lampor för mindre lägenheter

louie taklampa över matbord - 6 tips på lampor

Att bo i en mindre lägenhet kan komma med vissa svårigheter. Främst handlar det såklart om bristen på förvaring och bristen på, ja, utrymme helt enkelt. Det kan vara svårt att inreda en mindre lägenhet och speciellt om planlösningen inte är utformad på ett bra sätt. Men det finns en hel del inredning som faktiskt är anpassad för mindre lägenheter! Allt från soffor, till sängar, bord och till och med belysning. 

Just belysning är en stor del av alla bostäder. Det är trots allt belysningen som ger en bostad sin unika känsla, och som lyser upp mörka dagar. Det finns mängder av olika typer av lampor som gör sig bra för mindre lägenheter, som lyser upp och skapar rymd även i de minsta bostäderna. Så vad ska man tänka på när man letar efter just belysning till mindre lägenheter som kanske har lite lågt i tak? Med rätt hjälpmedel kan man faktiskt förvandla även den minsta lägenheten till en riktig drömbostad – enbart med hjälp av rätt belysning. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du bör tänka på när du införskaffar ny belysning till din lilla lägenhet med lågt i tak.

Läs mer om SE Möbler och se alla aktuella erbjudanden från dem här!Till erbjudanden »


Taklampa över matbord när det är lågt i tak

Om man bor i en lägenhet som har lågt i tak, eller som bara är väldigt liten, kan rätt belysning göra stor skillnad. Det är viktigt att man använder sig av taklampor med rätt ljus, rätt färg och rätt storlek – för att göra lägenheten så ljus som möjligt och för att skapa en känsla av rymd där det kanske inte riktigt finns så mycket plats.

Den generella regeln när man letar efter en taklampa och har lågt i tak är att den ska ge ett bra ljus som lyser upp rummet. Man brukar oftast vilja införskaffa en taklampa som antingen har spotlights som riktas åt olika håll, eller som är stark nog för att ge ett bra ljussken över hela rummet från en ljuskälla. Utöver detta kan det vara bra att välja en glödlampa som ger ett starkt ljus som drar mot det vita hållet, istället för mot det varma, lite gulare hållet som man kanske skulle välja om man hade högt i tak eller en större lägenhet. Större taklampor, såsom kristallkronor eller dylikt, är mindre lämpliga för lågt i tak så de istället kan krympa utrymmet. Men det finns såklart taklampor som ger samma exklusiva känsla, utan att ta upp lika mycket plats.

För dig som letar efter en taklampa lågt i tak kan vi rekommendera några av dessa varianter. Här har vi tagit fram en kombination av snygga, eleganta taklampor – samt en lite extra tjusig modell för dig som verkligen inte vill kompromissa på lyxen trots en liten lägenhet.

  • Bubbles L Plafond
   Här har vi hittat en lite mindre taklampa med en snygg design som inte tar upp så mycket plats, och som dessutom ger ett vackert ljus som sprider sig bra över hela rummet.
  • Sandro Taklampa
   Det här är en riktigt snygg taklampa i en stilren, guldfärgad design med många olika glödlampor som ger ett bra ljus.
  • Loui Kristallplafond
   Här har vi tagit letat fram en otroligt vacker taklampa som passar perfekt för låg takhöjd. Den har 8 vita glaskupor på en exklusiv stomme av metall.


Taklampa över matbord för mindre lägenhet

Att ha en taklampa över matbordet är något som många vill ha, och speciellt de som bor i mindre lägenheter. Det kan ge ett fint ljus och skapa en mysig känsla vid middagsbordet. Även om du bara har en liten matplats med ett barbord och en stol, eller om du har plats för en lite större matgrupp, är det viktigt att implementera bra belysning för att ge lägenheten en upplyst och hemtrevlig känsla.

Vid matplatser är det vanligt att hänga en taklampa över matbordet, för att ge lite extra ljus åt bordet där man ska äta. Det finns många olika varianter att välja mellan, men ofta vill man ha en taklampa som hänger lite längre ned och som kanske är lite större. Det kan ge en otroligt hemtrevlig känsla och dessutom få matplatsen att se större och lyxigare ut.

Här nedan har vi tagit fram några alternativ för dig med en mindre lägenhet som är på jakt efter en snygg taklampa att hänga över matbordet, som kan ge din matplats den lyxen den förtjänar oavsett hur liten den är.

 • Miller Taklampa
  Här har du en riktigt snygg modell med en industriell design. Den har sex snygga glödlampor och går dessutom att hänga lågt över ett matbord – för en riktig restaurangkänsla. 
 • Spencer Taklampa
  För dig som vill ha det lilla extra kanske det här är en bra modell att titta på. En taklampa som påminner om en kristallkrona, men med lite mer extravagans. 
 • Noah Taklampa
  Wow, wow, wow! Här har du en stilren och otroligt vacker modell som kommer hänga fint över matplatser och bjuda in till mysiga middagar med nära och kära.  


Övrigt att tänka på när man köper taklampor över matbord för mindre lägenheter

Rätt belysning kan göra underverk för små lägenheter och det finns många möjligheter att skapa såväl rymd som en hemtrevlig känsla bara genom rätt lampa. Vi har gått igenom vad du kan tänka på när du väljer taklampa till vardagsrum, till sovrum och till matplatsen – men här kommer ytterligare några tips som kan vara bra för dig med en liten lägenhet.

 • Läshörna
  Du kanske har en liten läshörna i lägenheten med en fåtölj eller en mysig stol? Det är ett perfekt ställe att ha en golvlampa på. Det kan ljusa upp hörnen i lägenheten och skapa lite extra myskänsla.
 • Ljusslingor
  I många mindre lägenheter kan det lätt bli mörkt, då man kanske inte har lika många fönster som en större lägenhet har. I dessa fall är ljusslingor ett perfekt alternativ för att sprida lite ljus i lägenheten, även under vinterns mörka dagar. 
 • Våga blanda lampor
  När det kommer till lampor finns det inga regler – det är bara att låta fantasin flöda! Skapa ett unikt hem genom att kombinera olika modeller, olika material och olika ljusstyrkor. 


SE Möbler erbjuder taklampor över matbord för alla typer av lägenheter

Det kanske känns svårt att hitta rätt taklampa om du bor i en liten lägenhet med lågt i tak, men tänk istället på vilka möjligheter du har! Med hjälp av rätt belysning kan du skapa en känsla av rymd och luft som kanske inte finns där egentligen. Genom att dessutom kombinera en snygg taklampa, en lampa över matplatsen, en golvlampa till läshörnan och några ljusslingor kan ditt hem bli minst lika ljust och mysigt som vilket annat som helst.

Alla lampor som vi har tipsat om i den här artikeln kommer från SE Möbler och är miljövänliga och hur fina som helst. SE Möbler tillhandahåller otroligt snygg inredning i unika designer som passar bra för såväl små som stora lägenheter, minimalistiska hem eller extravaganta bostäder där lyx ska stå i fokus. Här hittar du nya och innovativa stilar i en praktiskt one-stop-butik där du hittar ett gränslöst utbud av alla dina favoriter. Spana in deras butik redan idag och hitta din nya taklampa, eller varför inte klicka hem någon av alternativen som vi listade här ovanför? 

Läs mer om SE Möbler och alla taklampor samt andra produkter de erbjuder här!TIll webbplatsen »

Nu vill vi såklart också veta hur ni läsare har gjort i era hem. Är det någon av er som bor i en mindre lägenhet med lågt i tak? Hur gör ni för att skapa illusionen av rymd och luft? Har ni använt några av tipsen från den här artikeln eller har ni kommit på några andra lösningar? Berätta gärna i kommentarerna.

 

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll