Tandblekningspenna bäst i test – Topp 5 produkter

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Test Tandblekningspenna bäst i test topp 5
Bäst i test DiamondSmile tandblekningspenna
DiamondSmile tandblekningspenna

🏆 Bäst i test: DiamondSmile tandblekningspenna

Diamond Smile's tandblekningspenna är vår "bäst i test"-vinnare, effektiv mot missfärgningar med skonsamma naturliga ingredienser. Enkel att använda, även på svåra områden, den har fått fantastiska omdömen från kunder över hela Norden. Ett prisvärt val för effektiv tandblekning. Läs mer om produkten

 • Naturliga ingredienser.
 • Särskilt effektiv mot missfärgningar.
 • Enkel att använda även på svåråtkomliga områden.
Bäst värde WeSmile Tandblekningspenna
WeSmile Tandblekningspenna

💰 Bäst värde: WeSmile tandblekningspenna

WeSmiles tandblekningspenna, prisad som "Bäst Värde" av DiamondSmile-Tandblekningspenna, ger upp till 4 nyansers vitare tänder på 12 dagar. Effektiv på 15–20 minuter, skonsam mot emalj och tandkött, och perfekt för resor med upp till 30 användningar. Ett prisvärt val för vita tänder. Läs mer om produkten

 • Bleker upp till 4 nyanser på endast 12 dagar.
 • Enkel att resa med tack vare sin lilla storlek.
 • Som kund får du mycket värde/produkt för sitt låga pris.
Bäst premium Beconfident Touch-Up pen
Beconfident Touch-Up pen

🌟 Bäst premium: Beconfident Touch-Up pen

Beconfidents tandblekningspenna, utsedd som "bäst premium" av oss, är det perfekta komplementet för att bibehålla tidigare blekta tänder. Med en skonsam bikarbonatlösning motverkar den effektivt missfärgningar och bevarar en vit och fräsch tandton. En perfekt lösning för dina tänder. Läs mer om produkten

 • Effektivt komplement till starka tandblekningar.
 • Innehåller skonsam bikarbonatlösning, aloe vera och fluor som skyddar tandköttet.
 • Går att anpassa för att punktbehandla vissa tänder eller intensifiera blekningen.

Bäst i test tandblekningspenna – Topp 5

Funderar du på att fräscha upp ditt leende med en tandblekningspenna? Här går vi igenom några av de mest effektiva tandblekningspennorna enligt noggranna tester utförda i olika regioner. Upptäck vår bäst-i-test vinnare, det mest prisvärda alternativet och vår premium rekommendation baserat på våra omfattande tester av tandblekningspennor. Förutom våra toppval lyfter vi även fram de modeller som överträffar våra kriterier och som vi starkt rekommenderar för att uppnå ett vitt och strålande leende.

Bäst i test
1
DiamondSmile tandblekningspenna

DiamondSmile tandblekningspenna

4.8
★★★★☆
 • Naturliga ingredienser.
 • Särskilt effektiv mot missfärgningar.
 • Enkel att använda även på svåråtkomliga områden.

Tandblekningspennan från Diamond Smile är en effektiv tandblekning som är speciellt framtagen för att reducera missfärgningar på tänderna. Den innehåller naturliga ingredienser som är snälla mot tänderna och som inte skadar emaljen. Förutom detta är den dessutom praktisk och enkel att använda, även på områden som normalt sett är svåra att nå. Det här är en av våra absoluta favoriter, och den har gott om fantastiska omdömen från kunder över hela Norden.

Bäst premium
2
Tandblekning Touch-Up pen

Beconfident Touch-Up pen

4.6
★★★★☆
 • Effektivt komplement till starka tandblekningar.
 • Innehåller skonsam bikarbonatlösning, aloe vera och fluor som skyddar tandköttet.
 • Går att anpassa för att punktbehandla vissa tänder eller intensifiera blekningen.

Tandblekningspennan från Beconfident är framtagen som ett effektivt komplement till Beconfidents andra tandblekningsprodukter. Den bör främst användas som ett komplement, för att underhålla en tidigare blekning. Pennan används för att behålla blekta tänder så vita och fräscha som möjligt, utan att behöva genomgå fler tandblekningar än nödvändigt. Den innehåller en bikarbonatlösning som används för att lösa upp proteiner som vanligtvis skapar missfärgningar på tänderna, och är därmed väldigt skonsam mot emaljen. Vi älskar den här produkten på grund av dess skonsamhet, något vi verkligen kan rekommendera!

Bäst värde
3
WeSmile Tandblekningspenna

WeSmile Tandblekningspenna

4.5
★★★★☆
 • Bleker upp till 4 nyanser på endast 12 dagar.
 • Enkel att resa med tack vare sin lilla storlek.
 • Innehåller mycket produkt för sitt låga pris.

Den här tandblekningspennan från WeSmile är en av de mest effektiva produkterna på marknaden just nu. Den tar endast 15–20 minuter att använda, bleker tänderna upp till 4 nyanser på 12 dagar och är skonsam mot emalj och tandkött. Den går att använda separat, eller som komplement till deras tandblekningskit. Den håller upp till 30 användningar och säljs till ett lågt pris – och är liten och enkel att resa med oavsett var i världen du vill åka.

4
Dentaworks Tandblekningpenna

Dentaworks Tandblekningpenna

4.2
★★★★☆
 • En tub räcker upp till 30 behandlingar.
 • pH-neutral formula fri från peroxider.
 • Unik formula som bleker och reducerar missfärgningar.

Dentaworks tandblekningspenna är en effektiv tandblekning som är framtagen för att upprätthålla tidigare tandblekningar. Den rekommenderas att användas som underhåll efter Dentaworks andra tandblekningsprodukter, och går att använda flera gånger om dagen för dig som vill ha snabb effekt. Produkten innehåller en formula med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System som både bleker tänderna och reducerar missfärgningar. Förpackningen innehåller produkt upp till 30 gångers användning, vilket ger dig mycket valuta för pengarna – bäst värde, helt klart!

5
SIMPLESMILE Expert Pen

SIMPLESMILE Expert Pen

4.0
★★★★☆
 • Bleker och rengör tänderna på samma gång.
 • Innehåller naturliga ingredienser som är bra för emalj och tandkött.
 • Går att använda så mycket som man önskar utan risk.

SimpleSmiles tandblekningspenna är en effektiv tandblekning som är perfekt att använda varje dag för att bibehålla ett skinande vitt leende. Den går att användas separat, eller som komplement till andra tandblekningar. Tandblekningspennan innehåller bland annat PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat. De skonsamma ingredienserna arbetar tillsammans för att effektivt rengöra och bleka tänderna på samma gång. Det här är en tandblekningspenna för dig som vill se resultat snabbt, och som vill ha en enkel och smidig tandblekning att ta med överallt!

Sammanfattning av tandblekningspenna bäst i test

Produktnamn Betyg Pris Återförsäljare
1. DiamondSmile tandblekningspenna (Bäst i test) 4.8/5 299 kr
2. Beconfident Touch-Up pen (Bäst premium) 4.6/5 299 kr
3. WeSmile Tandblekningspenna (Bäst värde) 4.5/5 249 kr
4. Dentaworks Tandblekningpenna 4.2/5 399 kr
5. SIMPLESMILE Expert Pen 4.0/5 340 kr

Tandblekningspennor – Din kompletta köpguide

Att bleka tänderna hemma har blivit allt mer populärt bland gemene man under de senaste åren. Det beror främst på att tandblekningar för hemmabruk har blivit bättre och bättre. Nuförtiden behöver man inte längre besöka en tandläkare för att bleka tänderna – man kan göra det hemma, helt själv, utan risker! Det finns många olika typer av tandblekningar för hemmabruk, och en variant är tandblekningspennan. Vi har samlat all information du behöver kring tandblekningspenna i en och samma artikel, och längre ned på sidan hittar du svar på vanliga frågor kring tandblekning och tandblekningspenna. Och om du mer på jakt efter ett paket av tandblekningsprodukter så har vi även gjort en topp 5 jämförelse av bästa tandblekningskiten på marknaden.

Vad är en tandblekningspenna?

En tandblekningspenna är en typ av hemmatandblekning. Den kommer i form av en penna, som innehåller själva tandblekningen och som man stryker längs tänderna för att bleka dem. Andra typer av hemmatandblekning kan till exempel vara stripes, eller gel som man applicerar på tänderna. 

Missfärgade tänder är vanligt bland en stor del av befolkningen, och det kan uppstå av att man till exempel dricker mycket kaffe, röker eller snusar. Även vissa typer av mat och dryck kan orsaka missfärgningar på tänderna. Man använder en tandblekningspenna för att ljusa upp tänderna och ta bort gula nyanser. Tidigare var man tvungen att besöka en tandläkare för att bleka sina tänder, men idag kan man göra det hemma med samma effektivitet.

Såhär fungerar tandblekningspennor

Tandblekningspennor kan fungera på lite olika sätt. Det finns olika formulas och olika typer av tandblekning. Vissa typer använder sig av lila pigment för att reducera missfärgningar, medan andra bleker med hjälp av natriumklorid. Den gemensamma nämnaren för alla typer av tandblekning är att man använder sig av ett medel för att reducera gulnader eller andra missfärgningar. Beroende på vilken tandblekningspenna du använder kan du behöva använda den flera gånger i rad för att se resultatet. Allt beror på vilken teknik produkten använder sig av och hur effektiv den är.

En tandblekningspenna ser ut som en vanlig penna, med en spets som har små penselborst på som du stryker längs tänderna för att få ut innehållet. Vissa tandblekningspennor har innehåll som ska få verka på tänderna några minuter, medan andra stryks på efter tandborstning för att verka över natten. 

Hur du använder en tandblekningspenna

Tandblekningspennor ser som tidigare nämnt ut som pennor med små penselhår där innehållet kommer ut från. Utseendet kan variera lite beroende modell och märken, men generellt sett så ser de likadana ut. När det kommer till själva användningen så är det väldigt simpelt, du följer generellt sätt dessa fyra enkla steg:

 1. Förberedelse – Borsta och torka av tänderna: Innan du börjar använda tandblekningspennan så är det viktigt att du först gör rent tänderna. Borsta därför dina tänder noggrant för att säkerställa en ren appliceringsyta. För optimalt resultat så rekommenderar vi att du även använder tandtråd innan för att komma åt även mellan tänderna. Efter borstningen är det fördelaktigt att torka av tänderna för att ge gelen optimalt fäste.
 2. Förbered tandblekningspennan: Innan du applicerar blekningsgelen är det smart att först förbereda tandblekningspennan. Skaka försiktigt om pennan så att gelen är jämnt fördelad. Beroende på vilket märke du använder kan appliceringen variera lite, så det är rekommenderat att läsa igenom instruktionerna som medföljer i förpackningen för att säkerställa korrekt användning.
 3. Applicera blekningsgelen: Nu är det dags att applicera tandblekningsgelen. Använd pennan för att försiktigt måla på ett tunt lager av gelen på de tänder som du önskar bleka. Fokusera på de tänder som syns när du ler för att säkerställa maximal visuell effekt av behandlingen.
 4. Låt gelen torka: Efter att du har applicerat gelen är det viktigt att låta den torka in ordentligt, detta brukar ta några minuter. Undvika att dina läppar kommer i kontakt med gelen och försök inte att röra den med tungan. Efter torkning kan du skölja munnen och fortsätta med din dag som vanligt. För en mer intensiv behandling kan du välja att applicera gelen innan du går och lägger dig och låta den verka över natten utan att skölja bort den för att uppnå ett tydligare resultat. 

Kom ihåg att alltid läsa instruktionerna noggrant när du köper hem en tandblekningspenna. Det är viktigt att veta om du till exempel ska skölja munnen eller inte efter användning, detta för att undvika fel samt få i dig ämnen som du inte bör få i dig.

För vem är en tandblekningspenna ett bra alternativ

Tandblekningspennor är mångsidiga och passar både de som har erfarenhet av tandblekning tidigare och de som är helt nya. Pennorna passar särskilt bra för dem som redan har genomfört en tidigare tandblekningsbehandling och nu bibehålla eller förbättra resultatet. Önskar du istället att bleka enskilda tänder så har du full möjlighet att göra detta, du applicerar då gelen på en eller flera specifika tänder och genomgår samma steg som om du skulle göra för alla tänder.

Är du istället som mig, med andra ord lite glömsk ibland och kanske inte den bästa disciplinen för att använda blekskenor dagligen, så är en tandblekningspenna ett idealiskt val för att snabbt fixa till ditt vita leende. Den enkla appliceringsmetoden gör det möjligt att bleka din tänderna var som helst, vilket är perfekt för de som lever ett aktivt liv och inte har tid att sitta stilla för längre behandlingar. Dessutom så är det ett smidigt alternativ för att fräscha upp ditt leende inför speciella tillfällen, som en romantisk dejt eller en viktig arbetsintervju.

Oavsett om du är en erfaren tandblekare eller en nybörjare som söker enkelhet och effektivitet, så är en tandblekningspennan ett perfekt val för att uppnå ett strålande leende utan krångel.

Skillnaden mellan tandblekningspenna och annan tandblekning

Som vi nämnde tidigare finns det flera olika typer av hemmatandblekning. Förutom tandblekningspenna, finns bland annat följande varianter:

 • Tandblekningskit: Består normalt av en gel samt ett munstycke med LED-belysning som du häller gelen i, för att sedan ha i munnen i 10–30 minuter. LED-belysningen tillsammans med gelen (som kan bestå av till exempel natriumklorit) reducerar missfärgningar.
 • Stripes: Stripes är små remsor som du fäster på tänderna, där innehållet får sitta fast på tänderna under nattetid, eller en viss tidsperiod. Oftast använder man dem under 1 timme åt gången, eller under en hel natt.
 • Tandkräm: Det finns flera olika typer av tandkräm med blekande effekt. Dels vanlig tandkräm som innehåller till exempel natriumklorit, dels specifika tandkrämer som man bara använder 1–2 gånger per vecka, med ett starkare innehåll som bleker tänderna mer effektivt.
 • Aktiv kol: Aktiverad kol är ett ämne som har påvisade effekter på att bleka tänderna. Det finns bland annat som pulver som du kan borsta tänderna med, samt som tandkräm som du borstar tänderna med. 

Även om det finns många olika produkter för tandblekning, är det egentligen inte så stor skillnad på till exempel en tandblekningspenna och stripes. Ofta innehåller de samma typ av ämne som bleker tänderna. Den främsta skillnaden är såklart appliceringsprocessen, samt effektiviteten. En tandblekningspenna kan för många vara enklare att arbeta med än ett tandblekningskit. Tandblekningspennan sparar tid, och är enklare att använda dagligen än vad ett kit är, till exempel. En tandblekningspenna kan dock vara mindre effektiv än ett tandblekningskit, och du kan behöva använda den fler gånger för att se resultatet.

När bör ska du inte använda en tandblekningspenna?

Att använda en tandblekningspenna är generellt säkert, så länge som du väljer gel från seriösa företag som uppfyller EU-standarder. Trots detta är det alltid klokt att rådfråga en tandläkare innan om du har några tvivel eller tidigare haft problem med tänderna eller tandköttet.

Om du inte har tidigare erfarenhet av tandblekning så rekommenderar vi att du köper en tandblekningspenna tillsammans med ett vanlig tandblekningskit. Att först genomföra en blekning med ett startkit och sedan använda pennan som ett komplement för att upprätthålla resultatet är enligt oss det sätt som ger bäst resultat. Vi hade möjlighet att testa och recensera tandblekningskitet från Diamond Smile, vill du läsa mer om vårt omdöme så hittar du recensionen här.

För personer med betydande missfärgningar på tänderna kan helt andra alternativ vara mer lämpliga för att uppnå ett tillfredsställande resultat.

Att tänka på när du bleker tänderna hemma

Att bleka tänderna hemma är helt ofarligt idag. Det finns gott om varumärken som säljer hemmatandblekning, och många fungerar på ungefär samma sätt. Med det sagt är det fortfarande viktigt att hålla koll på vissa saker innan du påbörjar processen. Tänk bland annat på följande:

 • Innehåll: Kontrollera alltid att du inte är allergisk mot innehållet i tandblekningen. Se även till så att tandblekningen inte innehåller något ämne som inte är godkänt av legitimerade tandläkare. Undvik produkter som innehåller peroxid eller andra ämnen som kan förstöra emaljen på tänderna.
 • Dina tänder: Om du vet med dig att du har sköra tänder eller skadade emaljer bör du alltid konsultera din tandläkare innan du påbörjar någon form av tandblekning. Oavsett om formulan är ofarlig, kan dina tänder reagera om de inte är starka nog eller till exempel har hål i sig.
 • Välj rätt återförsäljare: Se till att återförsäljaren du väljer har goda omdömen och verkar seriösa. De företag vi rekommenderat i vår bäst i test-lista är säkra och godkända av tandläkare – och kan vara bra för dig att välja för att vara säker!
 • Att tänka på efter tandblekning: När du blekt tänderna hemma själv är det bra att försöka undvika mat och dryck som kan skapa missfärgningar på tänderna. Rött vin, curry, överdriven kaffekonsumtion och nikotin är alla saker som har en tendens av

I övrigt finns det inte jättemycket annat att tänka på – det är bara att köpa hem din tandblekningspenna och testa! Om du vill ha tips på hur man gör för att få vitare tänder hemma kan du läsa vårt blogginlägg om det här!

Vanliga frågor om tandblekningspennor


Hur bra är en tandblekningspenna?

Tandblekningspennor kan vara bra och de kan vara dåliga. Många gånger fungerar produkter olika på olika personer, så ett bra tips är att läsa omdömen från leverantörens webbplats för att kontrollera. Om en produkt har många omdömen och höga betyg betyder det ofta att den fungerar för många människor – och att den isåfall är värd att testa.


Hur länge ska man vänta mellan tandblekning?

Beroende på vilken typ av tandblekningspenna du köper kan du bli rekommenderad att vänta olika tid mellan blekningarna! Tandblekningspennor innehåller ofta en svagare dos tandblekning än till exempel kit med LED-belysning, vilket innebär att du kan använda dem oftare. De flesta leverantörer rekommenderar att använda tandblekningspennan 2–3 gånger per vecka, eller varje dag i två veckor för att sedan vila. Du ser ofta resultat efter 4–6 användningar.


Får man borsta tänderna efter tandblekning?

Om du använder hemmatandblekning kan du borsta tänderna som vanligt efter att du blekt dem. När du bleker tänderna hos en tandläkare brukar du ofta behöva vänta ett dygn med tandborstningen, eller använda dig av en väldigt mjuk tandborste. Det beror på att deras tandblekning är mycket starkare och mer slitsam på tänderna än vad hemmatandblekning är.


Vad bör man undvika efter tandblekning?

När du har blekt tänderna hemma är det bra att undvika mat och dryck som tenderar att ge missfärgningar på tänderna. Du bör bland annat undvika överdriven konsumtion av rött vin, curry, kaffe och nikotin. Du kan såklart konsumera dessa saker, men i och med att de tenderar att skapa missfärgningar bör du vara lite försiktig med att inta dem i för stora mängder. I övrigt kan du äta och dricka som vanligt!


Hur många gånger kan man bleka tänderna?

Du kan bleka tänderna hemma hur många gånger du vill tills du uppnått önskat resultat, förutsatt att du använder tandblekning som inte innehåller ämnen som är farliga för emaljen. Om du bleker tänderna med ämnen som kan skada din emalj, finns det risk för ilningar och skador på tänderna. Om du använder en bra tandblekning med naturliga ingredienser bör du se det resultat du önskar snabbt dock, och inte behöva bleka tänderna fler gånger än nödvändigt. Ser du inte önskat resultat är det bättre att testa en annan typ av tandblekning, till exempel tandblekningskit eller byta leverantör.

Testkoordinator & skribent:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner