Växthus glas på nästa nivå – Våra 3 val som sticker ut

Växthus glas på nästa nivå - Våra 3 val som sticker ut

Även om det inte känns så just nu, är sommaren faktiskt på väg med stora steg! Det dröjer inte länge förrän träden blommar ut, solen kommer tillbaka och vädret blir så där härligt och behagligt som vi så länge längtat efter. För dig som har en trädgård kan det vara hög tid att börja se tänka till lite kring dess utformning för sommaren. Finns det något som saknas i trädgården, behöver du ny belysning eller kanske nya utemöbler? En sak som verkligen kan lyfta en trädgård är ett växthus i glas! 

Fördelar med växthus

Ett växthus kan användas till många olika saker. Det kan dels användas som ett faktiskt växthus, där du kan odla allt från tomater till paprikor i en optimal miljö. Det kan dessutom vara en perfekt plats för ett hemmaspa, en liten möbelgrupp eller varför inte ett uterum där du kan ordna middagar? Många husägare väljer idag att lägga lite extra krut på sina trädgårdar, främst för att en trevlig trädgård bidrar till en ökad livskvalitet. 

Ett växthus är det perfekta tillskottet för alla trädgårdar, då de finns i olika storlekar och utformningar. Vi kan nästan garantera att du kommer att vilja spendera hela sommaren i din trädgård med ett mysigt växthus, där du kan odla, vila eller bara umgås med familjen. För dig som är intresserad av att köpa ett växthus, har vi tagit fram tre produkttips i tre olika prisklasser som vi ska berätta lite mer om.

Växthus glas – vilket ska jag välja?

Innan vi går in på de olika produkterna ska vi prata lite mer om just växthus och dess funktioner. När du ska köpa ett växthus i glas till din trädgård bör du främst fundera på vad du vill använda det till. Många använder det som tidigare nämnt för just odling, medan andra använder det som ett uterum. Beroende på hur stor tomt du har, behöver du också fundera på vilken storlek ditt växthus ska ha. Det kommer såklart inte gå att köpa ett stort växthus om du inte har tillräckligt med yta att ställa det på. Ett växthus bör ta upp en tämligen liten del av din tomt om du bara ska använda det till odling. Vill du däremot använda det för ett hemmaspa eller uterum, kan du lika gärna välja en lite större modell.

Förutom storleken på ditt växthus, kan du även fundera över vilken form det ska ha. Det finns trots allt växthus i flera olika former, från den klassiska fyrkantiga formen med sluttande tak, till hexagonformade. Din trädgård och dess utformning kan avgöra vilken storlek och form ditt växthus ska ha, så ta gärna lite extra tid på dig att avgöra. Du kan alltid använda dig av onlineprogram för att testa hur ett växthus i olika former och storlekar skulle se ut i just din trädgård! 

Vi tipsar om tre växthus glas i olika prisklass

Så! Om du är intresserad av att köpa ett växthus i glas till sommaren ska vi ge dig några tips. Vi har tagit fram tre produkttips på växthus i olika prisklasser, som passar bra för såväl små som stora trädgårdar. Vi har valt ut just dessa produkter på grund av dess fina funktioner och prisvärdhet. Ett växthus är trots allt en investering, och du kommer inte att vilja köpa första bästa, utan hellre spana runt bland olika produkter för att hitta rätt.

Budget – Växthus Infloria 7.4m2

För dig som letar efter ett aningen billigare växthus i lite mindre storlek kan vi rekommendera det här från Gardenstore! Det här är ett klassiskt växthus i glas med dubbla takfönster, praktiskt ingång med två dörrar och högt i tak. Taket är UV-skyddat och här finns gott om utrymme för odling av grönsaker, blommor och kryddor. Dess utformning skapar en perfekt miljö för växtlighet och du kan dessutom öppna upp i taket för att få in lite ventilation, beroende på temperaturen utomhus.

Det här växthuset är tillverkat i stabil polykarbonatglas på 4 mm, som är kraftfullt och håller för såväl hårda vindar och nederbörd. Tjockleken talar för ett bra material som håller länge oavsett väder.

Funktioner:

 • Tillverkat i hållbart polykarbonatglas (4 mm)
 • 7.4 m2 stort, rektangulär form
 • 224 cm takhöjd
 • Dubbla takfönster
 • Tvådörrsingång
 • UV-skyddat tak
 • Sockel ingår
 • Pris: 7,399 kr
 

Mellan – Växthus Victory Orangery 10,2 m² 

​​

För dig som är på jakt efter ett lite större växthus, som du kanske hellre vill använda som uterum, kan vi varmt rekommenderat det här från Hemfint! Det här är ett stort växthus som ger en optimal mysfaktor, i vacker design med antracitgråa profiler.

Växthuset är format ungefär som en katedral, och har väggar i polykarbonatpaneler som ger över 90 % ljusinsläpp. Takpanelen i kanalplast isolerar och skyddar mot stark sol under dagens varmaste timmar. Dess material är starkt och hållbart, och håller växthuset stabilt oavsett väderförhållanden. 

Funktioner:

 • Tillverkat i hållbart polykarbonat 
 • 10.27 m2 stort, formad som en katedral 
 • 270 cm takhöjd
 • Två manuella ventilationsglas i taket
 • Dubbeldörrar
 • UV-skyddat tak i kanalplast
 • Sockel i galvaniserat stål ingår
 • Pris: 18,995 kr
 

Lyx – T-format glasväxthus 12,8m²

​​

Sist, men absolut inte minst, har vi det här lyxiga växthuset från Out1! Det här är ett växthus för dig som vill ha ett riktigt stort och lyxigt växthus där du kan odla, umgås och kanske till och med installera ett spabad!

Det här växthuset är stort, har otroligt hög vägghöjd på hela 179 cm och har en form som gör att du kan få plats med mycket här inne. Det har en kraftig konstruktion som gör att det håller väl för det svenska klimatet. Tillverkat i bland annat aluminium, med säkerhetsglas på väggarna och kanalplast på taket, gör att det kan stå emot såväl regn som snö!

Det här är verkligen ett växthus för dig som vill ha det där lilla extra. Här kan du spendera dina somrar med att odla, äta middagar, umgås eller bara vara. Det är såklart på den dyrare sidan, men för dig som vill ha det största och det bästa – kommer det såklart att kosta lite mer

Funktioner:

 • 4,4mm säkerhetsglas
 • 12,8 m2 stort (T-format)
 • Bärande konstruktion i aluminium, 2 mm godstjocklek 
 • 259 cm takhöjd
 • Fyra öppningsbara takfönster
 • Dubbeldörrar
 • UV-skyddat tak i kanalplast, 8mm
 • Sockel i galvaniserat stål ingår
 • 5 års stormgaranti + 8 års garanti på aluminiumdelarna
 • Pris: 49,998 kr
 

Tillbehör till växthus – växthus glas med mera

Som ägare av ett växthus behöver du hålla koll på ditt växthus och ta hand om det väl så att det håller länge. Du kommer med tiden att behöva köpa nytt glas till växthuset, eventuellt byta ut vissa delar eller köpa till praktiska delar. Från alla butiker som vi länkat till här ovanför, till vill säga Gardenstore, Hemfint och Out1, kan du beställa tillbehör till ditt växthus. Kom ihåg att ladda ned och aktivera vår browser extension för att aldrig missa aktuella erbjudanden hos dessa butiker, och mängder av andra onlinebutiker!

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar