Vegan kosttillskott 101 – fyra produkter som är bra för dig som vegan

Vegan kosttillskott – 4 tips på bra kosttillskott att ta som vegan

Kosttillskott kan vara allt från olika vitaminer, till multivitaminer, kollagen, järn eller andra mineraler som kroppen behöver för att fungera som den ska. Doktorer och experter säger ofta att en varierad och hälsosam kost räcker för att få i sig alla vitaminer man behöver, och att man egentligen bara behöver ta tillskott om man har ett underskott eller vill ha ett överskott av någon mineral. Äter man däremot någon form av specialkost, eller om man bara är kräsen, kan man behöva äta kosttillskott för att säkerställa att kroppen får i sig alla vitaminer den behöver. Ett exempel på detta är vegansk kost!

Vegan kosttillskott – vilka behöver man?

Som vegan kan det vara svårt att täcka upp hela sitt vitaminbehov endast genom kosten, i alla fall om man är ny som vegan och inte har koll på vilka ingredienser som innehåller vad. Vitamin B12 är en vitamin som veganer ofta har brist på, på grund av att den endast förekommer naturligt i kött, mejeriprodukter och ägg. Det finns vissa grönsaker och viss fermenterad mat som innehåller B12, men inte alls i samma utsträckning som just kött och mejeriprodukter. Det är därför viktigt att du som vegan, eller blivande vegan, är noggrann med att äta tillskott av vitamin B12 för att må bra. 

Förutom B12 finns det andra saker som man kan ha brist på som vegan. Många upplever till exempel att de har lågt järn, D-vitamin eller C-vitamin i kroppen. En hälsosam och varierad vegansk kost ska dock täcka upp för alla dessa vitaminer, men det är aldrig fel att få lite hjälp på traven. Hos WeightWorld kan du beställa hem mängder av vegan kosttillskott, som till exempel B12 och järn, som gör att du som vegan kan fortsätta må så bra som du förtjänar. Vi har valt ut några av de vegan kosttillskott som finns att köpa hem från WeightWorld, och vi tipsar om dessa här nedan.

WeightWorld – vegan kosttillskott

Här nedan kan du läsa lite mer om några utvalda produkter inom kategorin vegan kosttillskott från WeightWorld.

Järntabletter WeightWorld

Järn är en mineral som många kvinnor har brist på till följd av menstruation. Även veganer kan ibland uppleva järnbrist. Att ha brist på järn leder ofta till trötthet och nedsatt fysisk prestation, vilket i sin tur kan ge en minskad livskvalitet. 

Dessa veganska järntillskott från WeightWorld är veganska och ett perfekt alternativ för dig som har järnbrist! Det är ett järntillskott med C-vitamin, som dessutom är berikad med 5 olika B-vitaminer. Med andra ord är det här en perfekt multivitamin för veganer – framförallt kvinnliga sådana! 

 

Tuggbara B12 Vitaminer

Som vi nämnde tidigare är vitamin B12 otroligt viktigt för veganer. I princip alla veganer äter B12-tillskott dagligen, eller åtminstone veckovis. Att ta tabletter varje dag kan dock vara krävande för många, speciellt de som inte tycker om att svälja tabletter eller kapslar. Om du känner igen dig i det här ska du spana in den här produkten! Det här är nämligen ett B12 tillskott som du kan tugga på, som går snabbt och smidigt att få ned utan att behöva svälja stora kapslar. Det här vegan kosttillskottet är tuggbart och smakar gott av citron. Burken innehåller en hel årsförbrukning och är såklart helt veganskt och fri från GMO!

 

Vitamin B Complex WeightWorld

Vi passar även på att tipsa om det här vegan kosttillskottet från WeightWorld som innehåller alla 8 typer av B-vitamin man behöver för att må som bäst! Det här är ett effektivt sätt att få i sig alla B-vitaminer på en och samma gång, istället för att behöva ta olika tabletter för olika vitaminer. Tillskottet innehåller B2, B3, B8, B6, B9 och B12 – en heltäckande lösning som säkerställer att du alltid får i dig alla B-vitaminer du behöver.

 

Vegan Collagen WeightWorld

WeightWorld säljer inte bara vitaminer såsom järn och B12 för veganer. De har även andra mineraler och produkter som är bra för bland annat hår, hud, naglar, blod och kroppen generellt. Det här är till exempel ett veganskt kollagen, som bidrar till starka ben, tänder, tandkött, hår och hud. Kollagen kommer egentligen från animaliska livsmedel, eller från det marina livet! WeightWorld har dock tagit fram ett helt veganskt alternativ till kollagen. Det här kollagenet stärker upp allt från ben, till naglar, och ger såväl in- som utsidan av kroppen en härlig boost.

 

Fler veganska kosttillskott från WeightWorld

Vi tog bara upp några exempel här ovan, men det finns såklart mängder av andra vegan kosttillskott att köpa hos WeightWorld! Du kan bland annat köpa tillskott för mer energi, för bättre sömn, bättre hårkvalitet och mycket mer. Under WeightWorlds kategori “vegan” hittar du alla deras vegan kosttillskott och kan läsa mer om varje produkt på egen hand. De erbjuder dessutom superfoods och andra naturliga kosttillskott som du kan blanda ned i din mat för att säkerställa att du får i dig det där lilla extra som kroppen ibland behöver.

Spara 100 kr när du handlar hos WeightWorldTill erbjudandet →

Se till att ladda ned vår browser extension samt prenumerera på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa aktuella rabattkoder från WeightWorld, eller andra onlinebutiker. Vi hoppas att den här guiden har gett dig lite mer kunskap kring vegan kosttillskott och om du vill läsa mer så kan vi tipsa om vår blogg Naturliga kosttillskott från WeightWorld – Här är 3 produkter att prova.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar