Vilken djurförsäkring är bäst? Så här väljer du rätt djurförsäkring

Vilken djurförsäkring är bäst? – Guiden till bästa djurförsäkringen – KöpKompassen

Vilken djurförsäkring är bäst? Så här väljer du rätt djurförsäkring

Vilken djurförsäkring är bäst? – Guiden till bästa djurförsäkringen – KöpKompassen

Vilken djurförsäkring är bäst? Så här väljer du rätt djurförsäkring

Vilken djurförsäkring är bäst? – Guiden till bästa djurförsäkringen – KöpKompassen

Har du ett husdjur? Då vet du säkerligen om att ditt djur är din bästa vän, och en av de sakerna som du håller kärast i hela världen. Ett husdjur är som en familjemedlem, och det finns inte någonting som du inte skulle göra för att få ditt djur att må bra. I princip alla som äger ett djur har också en försäkring på djuret, utifall något skulle hända. Att ta djur till veterinären är dyrt och utan försäkring har man ibland inte möjligheten att ge djuret den vård som det behöver – alla djurägares värsta mardröm. Om du har ett husdjur, eller går i tankarna på att skaffa ett, är det viktigt att du hittar en bra försäkring som täcker alla eventuella kostnader som kan tillkomma om djuret blir skadat eller sjuk. I dagens inlägg kommer vi att tipsa om saker du bör tänka på när du tecknar en djurförsäkring, samt ge några tips på djurförsäkringar som vi älskar.

Vad täcker djurförsäkring?

När man tecknar en djurförsäkring gör man det främst för att minska risken för dyra veterinärbesök. En djurförsäkring fungerar ungefär som en bilförsäkring – du betalar en viss summa varje månad som säkerhet, så att du slipper betala lika mycket om något skulle hända ditt djur. Det är alltid svårt att uppskatta vad ett veterinärbesök kommer att kosta, men om du har en försäkring på ditt djur kan du alltid räkna med att komma undan otroligt mycket billigare än om du inte har det. Det finns såklart även behandlingar och vård som kostar mer oavsett om du har försäkring eller inte.

Anledningen till att veterinärvård är så pass dyrt beror på att den inte av finansierad av skatt, som vården för människor är. Men en djurförsäkring täcker mycket av de kostnader som veterinärbesöket kostar, du behöver oftast bara betala en självrisk. En vanlig hälsokontroll däremot kan du ofta behöva betala själv, men den kostar inte alls lika mycket som exempelvis ett benbrott eller andra allvarligare åkommor. Det framgår alltid i försäkringsvillkoren vad försäkringen täcker och inte täcker.

Vilken djurförsäkring är billigast? 

Det finns mängder av försäkringsbolag idag som enbart fokuserar på just försäkringar för djur. Med det sagt kan det såklart vara svårt att hitta det bästa, och billigaste, alternativet för just dig och ditt djur. Ett bra knep är såklart att först och främst hitta ett försäkringsbolag som jobbar mest med det djuret som du äger. Om du har en hund finns det till exempel flera bolag som enbart riktar sig till hundägare. På www.djurförsäkringen.se kan du jämföra alla olika försäkringsbolag i Sverige och hitta omdömen, pris och villkor för alla – något som kan göra det lättare att välja.

Jämför din nuvarande djurförsäkring med Lassie idag!Jämför din försäkring här →


Vilken djurförsäkring är bäst?

Så till den stora frågan – vilken djurförsäkring är bäst? Precis som vi nämnde innan beror det såklart på vilket djur det handlar om. En av de populäraste försäkringarna är Agria och deras djurförsäkring, som används av otroligt många människor runt om i världen. Men under de senaste åren har allt fler aktörer kommit in i spelet och idag finns det hur många försäkringsbolag som helst, och många som du enbart behöver en app för att använda.

Hur som helst, när du ska välja ditt nya försäkringsbolag finns det ett par saker som du bör ha i åtanke, bland annat följande punkter:

  • Vad kostar försäkringen?
  • Finns det några specifika villkor?
  • Hur mycket täcker försäkringen?
  • Hur mycket behöver du få ut från din försäkring?

Besvara dessa frågor och jämföra olika försäkringar för att hitta det rätta valet för dig. Vi tycker att en bra djurförsäkring ska ha ett bra pris, täcka majoriteten av alla kostnader för veterinärbesök, få dig att känna dig trygg och såklart ska försäkringsbolaget vara tillmötesgående och hjälpsamma om du har några frågor.

Lassie, Manypets eller Svedea djurförsäkring?

Vi nämnde tidigare att det finns flera nya, och inte lika nya, aktörer inom försäkringsbranschen som har optimerat och effektiviserat djurförsäkringar. Bland annat försäkringsbolag som Lassie, Manypets och Svedea erbjuder otroligt bra djurförsäkringar som du verkligen borde spana in om du letar efter ett nytt bolag. Lassie försäkring till exempel, är en digital djurförsäkring som du enkelt sköter via en app! Om du är intresserad av modernare försäkringsbolag bör du spana in Lassie, Manypets och Svedea:

Djurförsäkringen som är enkel att förstå & lätt att tycka om. Läs mer om Manypets och se ditt pris idag!Teckna försäkring hos Manypets →

Att välja försäkring till sitt älskade djur kanske känns svårt, men ofta kan du hitta ett bra alternativ genom att följa din magkänsla och jämföra olika försäkringsbolag. Försök att hitta ett schysst alternativ till ett bra pris, som har djuren som huvudfokus – så kommer det garanterat att lösa sig. 

Och till våra kära läsare – har ni en djurförsäkring? Vilket försäkringsbolag använder ni och är ni nöjda? Berätta gärna i kommentarerna! Sen om du vill läsa mer om Lassie så kan vi tipsa om vår blogg Lassie Försäkring – Recension av djurförsäkringen.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll