Vilken LCHF matkasse är bäst val? Läs vårt test och se våra tips!

LCHF-matkasse - vilken är bäst? Läs vårt test här!

Det finns många som påbörjar det nya året med att tänka lite extra på sin hälsa. Oavsett om man gör det för att gå upp eller ned i vikt, för att bygga muskler, eller bara för att förbättra sin livskvalitet, är det alltid klokt att äta bra och träna för att må bra, helt enkelt. Träning är en stor del av ekvationen, men även kosten är viktig! Man behöver såklart inte följa dieter eller program för att må bra, men många anser att vissa kosthållningar kan hjälpa dem att nå sina mål. LCHF, eller “low carb high fat”, är en kosthållning som funnits med länge som går ut på att äta mindre kolhydrater, och mer fett och protein. Man äter främst på detta vis för att minska procenten kroppsfett, och öka muskelmassan. Det är speciellt populärt bland de som styrketränar eller tävlar.

LCHF kan vara en bra kosthållning för sig som är intresserad av att öka muskelmassan, och för dig som tränat mycket. Men det kan vara svårt att veta hur man äter utan rätt instruktioner. Det är trots allt viktigt att fortfarande få i sig rätt mängd kalorier även med ett mindre intag av kolhydrater. Ett bra sätt att lära sig hur man ska äta kan vara att testa en LCHF matkasse!

Vad är LCHF matkasse?

Matkassar är ett effektivt och smidigt sätt att beställa hem veckans måltider utan att själva behöva springa runt i mataffärer. Det är extra smidigt om man följer en diet eller speciell kosthållning, som kräver att man har lite extra koll på vad man äter och tillagar. En LCHF matkasse kan vara ett bra alternativ för dig som antingen precis börjat följa kosthållningen, eller för dig som bara vill slippa ge dig ut och leta ingredienser och recept på egen hand. När du beställer hem en matkasse får du nämligen välja mellan olika recept, och på så vis behöver du inte komma på vad du ska laga på egen hand.

Vilka företag erbjuder LCHF matkasse?

Matkassar som är specifikt framtagna för dieter eller speciella kosthållningar kan vara svåra att hitta. Oftast erbjuder företag främst “vanliga” matkassar, samt matkassar för glutenallergiker, vegetarianer och dylikt. Det finns dock ett antal företag som erbjuder LCHF matkasse – låt oss presentera dem!

  • Veckans Middag

Veckans Middag erbjuder LCHF matkasse bestående av fem middagar per vecka. Du kan välja mellan 2 personer, standard och XL, där mängden mat varierar beroende på hur många som bor i hushållet. Varje vecka får du hem ingredienser och livsmedel med tillhörande recept som gör middagarna enkla och roliga att laga – och du behöver aldrig fundera över vad du ska äta för att hålla din kosthållning.

  • Mat & Ro

Mat & Ro är ytterligare en leverantör som erbjuder en populär LCHF matkasse! Här kan du välja mellan 4 eller 5 middagar, allt från 2–6 personer per vecka. Det är ett bra val för familjen som kanske vill testa LCHF tillsammans. Även här får du tillgång till enkla och hälsosamma recept, som innehåller alla dina favoriträtter med en liten LCHF-twist.

 
  • Familyfood

Familyfood har mängder av matkassar att välja mellan och bland annat en LCHF matkasse! Den finns båda som normal och laktosfri, och du kan även här välja antal personer och middagar per vecka. Matkassen innehåller mycket protein och goda såser, och minimalt med kolhydrater – precis som LCHF ska vara.

 
  • Mathem: Gör din egen LCHF Matkasse! 

Mathem har optimerat matkassar och låter dig som beställare skapa en egen kasse baserat på de recept du tycker om! Du kan välja mellan hur många recept som helst, och i deras sidomeny klickar du bara i saker som ursprung, måltid, typ av recept, kosthållning och allergier. Det är ett perfekt val för dig som dessutom vill beställa hem en matkasse för olika personer, där en av er äter LCHF medan den andre inte gör det.

Vår rekommendation – Mathem

Det finns som du ser många olika leverantörer att välja mellan, och många av dem är faktiskt riktigt bra! Vi skulle vilja slå ett slag för Mathem dock, på grund av deras enorma utbud och enkla tjänst. Det som vi tycker bäst om med Mathem är valmöjligheterna. Du väljer bara ett recept och vips, så finns ingredienserna i din varukorg. Det bästa är såklart att du dessutom kan ta bort ingredienser från matkassen som du redan har hemma, och lägga till ingredienser som du kanske vill ha, men som inte ingår i kassen. Det är ett perfekt alternativ för dig som vill kunna kombinera din egen matkasse baserat på recept, utan att behöva fundera på vad du ska äta när du håller en specifik kosthållning.

Mathem erbjuder dessutom schyssta rabattkoder och erbjudanden titt som tätt, som du alltid kan hålla koll på genom att ladda ned vår browser extension, eller genom att ladda ned vårt nyhetsbrev. Om du vill testa LCHF, eller andra kosthållningar, på ett snabbt och smidigt sätt kan vi varmt rekommendera LCHF matkasse från Mathem!

Letar du efter mer att läsa? Kolla då in vår blogg Vilken är den billigaste matkassen? – Svaret hittar du här.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar