Vilken sovkudde är bäst? – Läs om våra 3 tips här

Sovkudde bäst i test - Vårt tips om bästa kudden

Visst stämmer det att vi alla, oavsett hur många kuddar vi har i sängen när vi ska sova, har en kudde som verkligen är favoriten? Många kanske till och med bara har en kudde som de faktiskt kan sova med, på grund av att de behöver extra stöd eller bara på grund av att de är fästa vid just den kudden. Men oavsett om man är fäst vid sin gamla kudde är det såklart alltid trevligt att införskaffa en ny, fräsch kudde att sova med – men vilken ska man välja? Vad finns det för olika sorters kuddar och vilken modell är bäst för de behov man själv har? Vi guidar er genom sovkuddarna från Emma och tipsar om vilken du bör välja baserat på sovposition och behov!

Olika typer av sovkuddar

Kuddar kommer i alla olika storlekar, former och hårdheter och det finns en sovkudde för alla. Beroende på dina preferenser ska du såklart välja en kudde som passar för dig, men hur ska man egentligen veta vad man behöver? Kuddens hårdhet är vad som avgör hur mycket stöd din nacke får när du sover, precis som dess storlek och höjd också kan vara avgörande för hur mycket stöd du får. 

Det finns dessutom kuddar som är speciellt designade för ekonomiska syften, bland annat för att ge extra stöd åt nacken eller för att ge dig en mjukare yta att sova på. Utbudet av olika sorters kuddar varierar från företag till företag, och i det här inlägget kommer vi senare att berätta lite mer om de populära kuddarna från Emma!

Vilken sovkudde ska jag välja?

Så – hur vet du vilken kudde som är bäst för din kropp? Till att börja med kan du ta en titt på den kudde som du sover med idag. Tycker du att den fungerar bra att sova på, eller önskar du att den var hårdare, mjukare, större eller mindre? Om du vet med dig att din nuvarande kudde passar bra för dina behov kan du såklart köpa nya kuddar i framtiden baserat på hur din nuvarande kudde ser ut. Om du däremot är missnöjd med den kudde du har idag behöver du fundera på vad du faktiskt vill ha. Om du har en tendens av att vakna upp med ont i nacken kanske din nuvarande kudde är för hård, eller saknar de stöd som din nacke behöver. I dessa fall kan det vara bra att prata med en expert och rådfråga vilken typ av kudde som skulle kunna passa din kropp. På Emmas hemsida hittar du telefonnummer och kontaktuppgifter till deras kundtjänst där du kan få goda råd kring valet av såväl sovkudde, som madrass och säng.

Sovkudde från Emma madrass

Emma erbjuder idag tre olika kuddar, som uppfyller alla människors behov. De olika modellerna heter Original, Moln och Diamond, och de har alla tre olika funktioner som är anpassade för dig som vill kunna anpassa din sovkudde, dig som vill hålla sig sval under natten och dig som vill ha en ergonomisk sovkudde.

  • Emma Original kudde

Emma Original är den perfekta kudden för dig som vill ha en “vanlig” sovkudde, som dessutom går att anpassa beroende på sovposition. Den har fyra lager och du kan välja att ta ut lager om du vill att kudden ska vara mjukare eller ha mindre volym. 

  • Emma Diamond kudde

Emma Diamond har ungefär samma funktioner som Emma Original, men den har dessutom ett lager av Diamond Degree som gör att du håller dig sval hela natten. Det unika materialet andas bättre än något annat, och det hjälper dig att sova bekvämt även under svettiga sommarnätter.

  • Emma Moln kudde

Emma Moln är en perfekt sovkudde för dig som vill åt extra stöd, och samtidigt få känslan av att sova på ett moln. Den är stor, mjuk och har uttagbara lager som gör att den kan anpassas efter varje människas unika behov. En perfekt sovkudde för dig som kräver lite extra, helt enkelt.


Vår favorit och rekommendation – Emma Diamond sovkudde!

Om du är på jakt efter en ny sovkudde så vill vi slå ett extra slag för Emma Diamond sovkudde. Denna sovkudde är ett utmärkt val för dig som söker en extra kylande effekt under natten. Dess Diamond Degree-lager håller dig sval och bekväm, samtidigt som det unika materialet andas bättre än något annat. Perfekt för varma sommarnätter. Vi rekommenderar starkt Emma Diamond om du vill ha en bekväm och sval nattsömn.

Passa på att utnyttja våra exklusiva erbjudanden från Emmas Madrass och spara på din nya sovkudde redan idag!

Om du sen är intresserad av att läsa hur du väljer rätt madrass till sovrummet så kan vi tipsa om våra bloggar Hur väljer man rätt madrass om man har problem med ryggen? samt Behöver du extra stöd när du sover? Prova en ergonomisk kudde.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar