Behöver du extra stöd när du sover? Prova en ergonomisk kudde!

Ergonomisk kudde - Vi tipsar om 3 sovkuddar som ger dig rätt stöd

Sömn är en av de viktigaste sakerna i våra liv då sömnen ger oss vila, återhämtning och ro. Faktum är att vi spenderar omkring 3000 timmar per år, och omkring en tredjedel av våra liv med att sova – så det är en självklarhet att vi människor vill ha en så god sömnkvalitet som möjligt. En av sakerna som många har problem med när de sover är att de inte får tillräckligt med stöd för nacken och ryggen, vilket ofta resulterar i smärta. När det kommer till ryggont är det ofta madrassen som är problemet, men när det kommer till nacken kan det handla om vilken kudde vi använder. Om du upplever att du får ont i nacken, eller att du inte har tillräckligt med stöd för huvudet, kanske du ska fundera på att byta ut din nuvarande kudde mot en ergonomisk kudde.

Få 5% EXTRA rabatt på hela din order hos Emma Madrass med våra exklusiva rabattkod!Ta del av erbjudandet »


Vad är en ergonomisk kudde?

En ergonomisk kudde är en kudde som är designad efter människokroppen, med syfte att ge mer stöd åt huvud och nacke. Det finns flera olika varianter på marknaden och du kan välja att köpa en ergonomisk kudde baserat på dina sömnbehov. Du kan till exempel behöva en tjockare, hårdare kudde för mer stöd, eller en lägre och mjukare kudde för att förhindra stelhet i nacken.

Ergonomiska kuddar är ofta framtagna och designade med hjälp av bland annat doktorer och fysiterapeuter, som har kunskap kring människokroppen och dess behov samt hur kroppen bör vara positionerad för optimal sömnkvalitet.

Skillnaden mellan en vanlig sovkudde och en ergonomisk

Skillnaden mellan en vanlig sovkudde och en ergonomisk kudde är att den ergonomiska är designad för att motverka besvär. Många gånger kan unga, friska människor sova med vanliga kuddar utan problem, medan äldre människor som har ett större behov av stöd behöver en ergonomisk kudde. Det finns förstås undantag, och alla som känner behovet av en ergonomisk kudde ska såklart införskaffa en. Om du till exempel har skadat rygg eller nacke, eller om du tränar mycket och behöver extra stöd, kan en ergonomisk kudde vara precis vad du behöver för att få en bättre sömnkvalitet.

Vilken ergonomisk kudde är bäst? 

Den bästa ergonomiska kudden är såklart den som passar bäst för just dig och din kropp. Det finns som tidigare nämnt olika typer av kuddar med ergonomiskt syfte, och de olika typerna är baserade på vilka behov just du har. Vissa är hårdare, vissa är mjukare. Vissa är högre och vissa är lägre! Men det finns även ergonomiska kuddar som går att anpassa efter just dina behov, bland annat kuddarna från Emma Madrass!

Emma Madrass erbjuder i dagsläget tre olika kuddar – Original, Moln och Diamond. Vi har testat dessa tre och ska berätta lite mer om de olika kuddarna och vilken av varje modell som kan vara bäst lämpad för dig och dina behov.

  • Emma Original Kudde

Emma Original är en anpassningsbar och andningsbar kudde med fyra lager, som bland annat består av temperaturreglage och hypergelskum. Det här är deras “standard” kudde, som kan användas av alla. Det praktiska med den här kudden är att ta kan välja att ta ut lager från den för att skapa mer eller mindre höjd och hårdhet. Den kan användas oberoende av sovposition och är den perfekta “vardagskudden”. 

  • Emma Diamond Kudde

Emma Diamond är en kudde som fungerar ungefär som deras Diamond madrass, som du kan läsa mer om här. Den har ett unikt temperaturreglage som håller dig sval hela natten och den går att justera beroende på sovposition och önskad nivå av stöd. Diamond är uppbyggd ungefär likadant som Original, men den har ett unikt lager av Diamond Degree-skum som skapar en mjuk och sval känsla likt ingen annan kudde. 

  • Emma Moln Kudde

Emma Moln är en kudde som är perfekt för dig som behöver stöd, men samtidigt vill ha en skön kudde att sova på. Den är stor och mjuk, men innehåller extra fyllning som skapar ett optimalt stöd för nacken – helt natten. Den har dessutom två uttagbara lager som gör att du kan välja vilken höjd och vilket stöd just du vill sova på. Emma Moln är den optimala ergonomiska kudden och en självklarhet för dig som vill förbättra din sömnkvalitet.

Klicka hem kuddar och andra produkter från Emma

Så vilken är den bästa ergonomiska kudden för dig, Original, Moln eller Diamond? Prova en eller flera av kuddarna från Emma och ta reda på det! Som alltid erbjuder Emma 100 dagars provsömn, vilket innebär att du kan testa din nya kudde i lugn och ro i hemmet och bestämma dig först när du är säker på att kudden gör jobbet. Emma erbjuder dessutom testvinnande madrasser, bäddmadrasser, överdrag, tillbehör och sängar – så spana in deras hemsida redan idag och klicka hem dina nya favoriter.

Få 5% EXTRA rabatt på hela din order hos Emma Madrass med våra exklusiva rabattkod!Ta del av erbjudandet »
 
För dig som vill ha mer läsning, rekommenderar vi vår blogg Vätsketätt madrasskydd – Bästa sättet att skydda din madrass.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar