Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng

Sömn är en av de viktigaste funktionerna som människokroppen kan göra och det är något som är väsentligt för en god livskvalitet. Men många har problem med sömnen, ofta på grund av att de inte kan sova på ett bekvämt sätt utan att uppleva problem med ryggen, nacken eller kroppen i allmänhet. Det kan bero på många saker, men i grund och botten handlar det ofta om vilken madrass man har! Ett bra tips för att sova bättre är därför att se över din madrass.

Många tror att sömnproblem beror på sängen, men så är det inte i de flesta fallen. En bra säng är såklart viktigt, men det är själva madrassen som påverkar vår sömn mest. För dig som har svårt att hitta en bra madrass, eller för dig som kanske inte tänkt på att det är dags att köpa en ny madrass, är det här garanterat rätt artikeln att läsa. Här kommer vi nämligen att gå igenom allt du behöver veta inför ditt nya inköp – och dessutom tipsa dig om några modeller som garanterat kommer att ge dig en bättre sömnkvalitet. Välkommen till den stora guiden till att hitta rätt dubbelmadrass för din dubbelsäng!

Steg 1: Vilka behov ska din madrass uppfylla?

Innan du köper en madrass till din dubbelsäng finns det ett par saker som du behöver veta om, om dig själv i första hand. Det kan handla om att du lätt får ont i ryggen när du sover, att du gärna vill sova på en tjock madrass eller att du föredrar en tunn. Valet av madrass handlar i grund och botten om vad du själv behöver för din kropps skull, och din sömnkvalitets skull. Det finns dessutom vissa madrassen som är temperaturreglerade, som är bra för dig som gärna vill ha det svalt eller varmt när du sover.

Så hur identifierar man egentligen sina egna behov? Till att börja med kan du se över vilken madrass du använder i dagsläget. Fungerar den bra? Är den för hård, för mjuk, eller kanske för varm? Känn efter och kolla upp vilken modell du använder i dagsläget. Det kan vara bra att veta vilka specifikationer som din nuvarande madrass har, för att kunna hitta en ny som är bättre.

Vi har plockat fram ett par alternativ för olika typer av behov här nedan, för att ge dig ett exempel på madrassen som fungerar bra för olika sorters behov. Här kan du få en överblick av funktioner, material eller dylikt som kan vara bra att leta efter.

  • För dig som vill reglera temperaturen: Om du är en sådan som gärna vill ha det svalt när du sover är det en bra idé att välja en madrass som har så kallad temperaturreglering. Emma Madrass Resårmadrass är ett perfekt alternativ för dig som känner igen dig i det här scenariot. Den är bäst i test enligt Testfakta 2022 och erbjuder en rad unika fördelar som verkligen skapar ett optimalt sovklimat. Det som är unikt med den här madrassen är såklart den praktiska temperaturregleringen, som tillåter dig att sova i den temperaturen som du föredrar. Madrassen har fem lager, där det översta lagret reglerar temperaturen, medan de övriga lagren skapar ultimat komfort.
  • För dig som undrar om du ska ha en hård eller mjuk madrass: Många som har problem med sömnen vittnar om att en för hård eller en för mjuk madrass är boven i dramat. Så vore det inte då bra att ha en madrass där du själv kan välja hård- eller mjukheten? Med Emma Flip Bäddmadrass kan du göra just detta. Fördelarna med den här madrassen är att den har två sidor, vilket gör att du kan välja mellan en fast och stödjande madrass, eller en mjuk och fjäderlik madrass – i en och samma produkt


Steg 2: Rätt storlek på madrass – 180×200, 160×200, 120×200?

Så, vidare till steg två i jakten på den perfekta madrassen!

En av de viktigaste sakerna, utöver funktionerna för kroppen, är såklart storleken på madrassen. Dubbelsängar kommer i många olika storlekar, exempelvis 180×200, 160×200 eller 120×200 och det är viktigt att madrassen passar för dubbelsängen. En madrass 160×200 fungerar ju knappast för en dubbelsäng 180×200… Det är därför viktigt att verkligen kontrollera att måtten stämmer när du köper en ny madrass till dubbelsäng.

Om du bara vill köpa en madrass kanske dess utseende inte spelar så stor roll, men för dig som vill köpa en hel säng där madrassen ingår kan det vara en bra idé att se över dina behov. Det finns ju trots allt hur många olika dubbelsängar som helst på marknaden idag och vissa föredrar stilrena, enkla sängar, medan andra hellre vill ha extravaganta sängar med tjusiga sänggavlar. Oavsett vad som lockar dig mest finns det olika alternativ att välja mellan och garanterat något som kommer att falla dig i smaken.

Vi har valt ut två sängar från Emma Madrass här nedanför som är bäst i test och som många av deras kunder älskar. Förhoppningsvis kan du få lite inspiration härifrån och hitta något som passar bra gällande storlek och utseende.

  • För dig som gillar nordisk inredningsstil: En av de populäraste trenderna inom inredningsvärlden idag är den skandinaviska inredningsstilen där man blandar mycket trä med naturliga material och minimalistiska inslag. Den här sängen från Emma Madrass är perfekt för just denna stil! Den har en enkel design och är tillverkad i europeisk ek – som dessutom är FSC-certifierad. Sängen är superenkel att montera och det tar bara 15 minuter att sätta ihop den – perfekt för dig som avskyr krångel. Den passar dessutom perfekt ihop med Emma Madrass madrassen och ger dig en god natts sömn samtidigt som den ser riktigt bra ut. Sängen kommer i olika storlekar och du kan bland annat välja mellan 120×200, 160×200 eller 180×200!
  • För dig som behöver en stor säng: Kontinentalsängar är den populäraste sorten sängar på marknaden och det är inte svårt att förstå varför. Dessa sängar är robusta, stora och otroligt sköna att sova i. Emma Madrass har en kontinentalsäng där både säng, sänggavel, resårbotten, madrass och bäddmadrass ingår – så det är verkligen det perfekta valet för dig som vill ha allt i ett. Fördelarna med den här sängen är att den, för det första, är ergonomiskt utformad med sju komfortzoner. Du kan välja mellan 140×200, 160×200 och 180×200. Den är dessutom snygg och ser lyxig ut, vilket ger ditt rum den där hotellkänslan som så många vill åt.


Steg 3: Emma Madrass rabattkod och erbjudanden

Det som många kanske överväger mest när de ska köpa en säng eller en madrass är såklart priset. Att investera i en säng eller en bra madrass är väsentligt för din sömnkvalitet, och det är faktiskt viktigt att välja en så bra säng som möjligt – oavsett priset. Det finns såklart billigare och dyrare modeller, men priset borde aldrig avgöra ditt val. Valet ska istället avgöras av din sömnkvalitet och huruvida sängen ger dig den goda natts sömn som du förtjänar! På denna webbplats hittar du alltid alla aktiva koder och erbjudanden för Emma Madrass – perfekt för dig som vill spara några kronor när du köper en ny bäst i test madrass.

Steg 4: Köp din nya bäst i test madrass och prova!

När du har hittat en dubbelsäng, eller en madrass, som du gillar och som du tror att kommer fungera bra för dig är det egentligen bara att slå till. Köp hem den madrassen eller sängen som du tror att kommer vara bäst för dig, din kropp och din sömn. När du fått hem din produkt är det bara att börja sova och se hur det känns – något som tar dig vidare till steg fem.

Steg 5: Utvärdera din nya Emma madrass

På jakten mot en bra sömn är såklart att utvärdera din madrass. Din säng och din madrass är det som skapar din sovmiljö och det är otroligt viktigt att du känner dig nöjd med ditt köp och att du faktiskt upplever att du får en god natts sömn. Det positiva med Emma Madrass madrasser och sängar är att du kan få hem dem och test sova i upp till 100 dagar innan du bestämmer dig för huruvida de fungerar för dig eller inte – hur bra är inte det?

Hitta rätt madrass hos Emma Madrass

Genomgående i den här artikeln har vi tipsat om en del olika madrasser och sängar från vår partner Emma Madrass! På deras hemsida kan du hitta mängder av andra alternativ och de erbjuder några av de bästa sängarna och madrasserna på marknaden idag.

Utöver att erbjuda otroliga produkter har Emma Madrass även en rad andra fördelar. De erbjuder fri frakt, en fantastisk kundsupport och bäst av allt – du kan prova din nya säng eller madrass i upp till 100 dagar efter ditt köp. Vi har ju nämnt ett par gånger i den här artikeln hur viktigt det är att hitta rätt, och Emma Madrass håller verkligen med om det. Därför låter de alla sina kunder prova ut deras nya sängar och madrasser i 100 dagar för att verkligen veta att de har hittat rätt. Om det inte känns rätt? Då kan du byta lämna tillbaka den! Ett otroligt bra erbjudande som verkligen ger dig chansen att hitta den optimala sängen eller madrassen för just dig och din kropps behov.

Spara 5% extra på hela din order hos Emma Madrass med vår rabattkod!Till erbjudandet →

Om du är en av många som går runt med ryggproblem i vardagen så kan vi tipsa om en ytterligare blogg. I våran blogg (Hur väljer man rätt madrass om man har problem med ryggen?) svarar vi på frågar samt tipsar om madrasser som är bra för just ryggen och som kan underlätta dina nätter.

Vi hoppas att den här artikeln har varit hjälpsam för dig som har problem med att hitta en bra madrass och att du har fått bra tips kring hur du kan gå tillväga i framtiden. Om du har några egna tips för hur man kan göra för att få en bättre sömnkvalitet, eller om du vill dela med dig av något annat är du välkommen att lämna en kommentar här nedanför!

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll