Hur väljer man elbolag när elpriserna skenar?

Hur hittar man det billigaste elbolaget? - KöpKompassen

Hur väljer man elbolag när elpriserna skenar?

Hur hittar man det billigaste elbolaget? - KöpKompassen

Hur väljer man elbolag när elpriserna skenar?

Hur hittar man det billigaste elbolaget? - KöpKompassen

Att elen blir dyrare och dyrare är det nog ingen som har missat. På grund av den rådande situationen i världen är i princip allt dyrare, och vi konsumenter står inför tuffa val när det kommer till vardagliga inköp, såsom mat, kläder och elektricitet. Det kan vara svårt att veta vilka kostnader som man kan minska på, hur man gör det och vad man ska tänka på för att hålla sin budget i bra fas – men en av sakerna som faktiskt kan underlätta enormt är såklart ditt elavtal.

Att välja elavtal: hur ska man tänka?

Det finns många saker som kan påverka ditt beslut när du ska teckna ett nytt elavtal, eller om du ska byta från ett nuvarande. Det främsta är såklart alltid priset. Som det ser ut för många idag kan priserna variera enormt från en månad till en annan, och det är svårt att faktiskt se vilket elbolag som har den billigaste elen.

När man räknar på elpriser gör man det i antal kronor på kWh. Beroende på vilket elbolag man använder, kan man antingen få importerad energi eller inte. Sverige både importerar och exporterar el till andra länder i Europa, vilket gör att många elbolag använder sig av den importerade elen – för att vi även ska kunna exportera el och tjäna pengar som land. På elbolagens hemsidor bör det framgå om elen är fossilfri, samt om den är importerad – men inte alla går ut med detta.

Fri månadsavgift under 6 månader när du teckna ett elavtal med Greenely!Teckna ditt avtal idag →


Vilket är det billigaste elbolaget?

Att veta om vilket som är det billigaste elbolaget kan vara svårt. Det är inte precis så att elbolag skyltar med att de är dyra, och många kommer att marknadsföra sig själva som det billigaste valet även om det faktiskt inte stämmer. Men det finns sätt att kontrollera det billigaste elavtalet för just ditt postnummer. Bland annat elpriskollen.se har en tjänst där du kan jämföra elpriser baserat på postnummer, elförbrukning och huruvida du vill teckna ett rörligt eller fast elpris och om du vill teckna för ett visst antal år. På så vis kan du få ett hum om vilka elbolag som har det bästa priset för just dig.

Vilket är det billigaste elavtalet?

Det finns otroligt många hushåll runt om i landet som har samma elavtal idag, som de alltid har haft. Precis som med mobil- och bredbandsabonnemang är våra elräkningar en summa som ofta dras via autogiro, och något som man i allmänhet inte lägger någon större tanke på. Men allt har förändrats nu, och allt fler börjar oroa sig över elpriserna. Många väljer dessutom att leta efter nya, billigare elavtal. Men det kan vara svårt att hitta ett billigare elavtal, när i princip all el kostar skjortan. Så hur letar man, och vem frågar man?

Greenely recension – Elavtal & app

Förutom jämförelsetjänster, har vi ett hett tips för dig som vill få en bättre insyn i dina elkostnader – Greenely! De erbjuder ett modernt elavtal som kan hjälpa dig att se dina elkostnader svart på vitt, och som dessutom hjälper dig att spara in på kostnaderna.

Så hur fungerar elavtalet? Greenely är ett elbolag som använder sig av smart teknik där du som användare kan se allt från ditt avtal, till de aktuella elpriserna samt hur mycket energi ditt hem gör av med i realtid. Appen kan dessutom anslutas till din uppvärmning, elbilsladdning och solceller. Det är ett elavtal och en otroligt smart app som ger dig total insyn i allt som rör din el – bra va! 

Greenely pris

När du laddar ned Greenely kan du som tidigare nämnt både få ett elavtal och en praktisk översikt över din elförbrukning. Men hur ser deras prisbild ut? Det som skiljer Greenely från andra elbolag är främst att de enbart tar betalt per timme. Det innebär främst att du som användare kan se elpriset live varje timme, och anpassa din elförbrukning för när på dygnet elen är som billigast! Många som använder Greenely vittnar om ett sparande på mellan 10–25 % just på grund av att de själva kan välja att diska, tvätta och ladda elbilen när elen är som billigast. Otroligt bra om du frågar oss! Greenely har dessutom ofta rabattkoder och erbjudanden som ger dig 6 månader utan avgifter eller dylikt, något som kan få dig att spara ännu mer pengar.

Fri månadsavgift under 6 månader när du teckna ett elavtal med Greenely!Teckna ditt avtal idag →


Greenely omdöme

Så hur lyder vår Greenely recension egentligen? Vi älskar allt som sparar på pengarna, det vet ni säkert redan vid det här laget. I dessa tider, när elpriserna är ovissa och ingen egentligen vet hur priserna kommer att förändras, är det otroligt bra att försöka ställa om till billigare el om man kan. Med Greenely kan du välja när på dygnet du ska göra av med din el, du kan se hur din förbrukning ser ut och du får en total insyn i ditt elavtal och din elanvändning.

Vi kan varmt rekommendera Greenely till dig som är intresserad av en tjänst som ger dig större möjligheter att själv bestämma över dina elkostnader. Det är dessutom bra för miljön, och inte bara plånboken. Om du vill veta mer om Greenely, eller kanske redan nu byta till ett elavtal därifrån redan idag, så kan du klicka på knappen nedanför för att läsa mer och ladda ned appen.

Är du även nyfiken kring hur du kan tänka gällande rörliga eller fasta elpriset? Läs då vår blogg Välja rörligt eller fast elpris? – Vi ger tips & råd för tips på hur just du kan tänka.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll