Lassie Försäkring – Recension av djurförsäkringen

Lassie Försäkring

Om du är husse eller matte till ett husdjur vet du redan om att våra små fyrbenta vänner är det mest värdefulla vi har. Husdjur bringar så mycket glädje till oss, men det kommer även med ett stort ansvar. Som ägare måste du se till att ditt djur mår bra, har allt den behöver och viktigast av allt – har en bra försäkring som täcker kostnader om något skulle hända. Det finns många försäkringsbolag som erbjuder bra djurförsäkringar, men vilket ska man välja? I dagens inlägg har vi valt att ge vårt omdöme av det populära försäkringsbolaget Lassie Försäkring!

Vad är Lassie Försäkring?

Lassie är ett digitalt försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar för hundar och katter. På deras hemsida skriver Lassie att de är ett försäkringsbolag som hjälper dig att ta hand om din hund eller katt både innan och efter skadan är framme. Det unika med Lassie, till skillnad mot andra försäkringsbolag, är att de bara erbjuder djurförsäkringar. Det innebär att de helt enkelt är bäst på just djurförsäkringar, och har bäst koll på allt som rör försäkring av djur.

Utöver detta erbjuder Lassie dessutom en rad olika tjänster och förmåner för deras kunder. De har bland annat en användarvänlig app som gör det enkelt för dig som djurägare att hålla koll på din försäkring och dina avgifter. Vi ska berätta lite mer om exakt vad du kan ta del hos som kund hos Lassie, samt vilka olika erbjudanden och priser som gäller.

Alternativ av Lassie försäkring

Lassie har tre olika försäkringsnivåer för hund och katt – mini, mellan och stor. Deras försäkring mini är den billigaste och lägsta nivån, som bland annat ger dig veterinärvård för 30 000 kr per år. Mellan erbjuder vård för 60 000 kr per år, och stor ger dig vård för 150 000 kr per år. Utöver veterinärkostnaderna erbjuder de olika paketen dessutom stöd för saker såsom foder, eventuella kejsarsnitt, medicin, tandvård och kostnadsfria veterinärsamtal. 

Vill du läsa mer om de olika paketen som Lassie erbjuder? Klicka på knappen för att få reda på exakt vad som ingår i mini, mellan och stor.Läs mer om Lassie försäkring →

Du kan som kund hos Lassie dessutom använda deras app för att samla poäng, vilket kan ge dig rabatt på din försäkring! Två exempel på detta är:

  • Tassfonden

En av de bästa sakerna, enligt oss, med Lassie är deras fond Tassfonden! Det är ett ekonomiskt bistånd som man kan ansöka om, om man själv inte har råd att betala försäkring till sitt djur. Lassie påpekar själva att långt ifrån alla djurägare har den ekonomiska situationen där försäkring är självklart, och därför samlar de in pengar genom bidrag och försäljning av deras maskot (ett gosedjur) i förmån till Tassfonden. Djurägare som inte har råd att betala försäkring kan därmed ansöka om biståndet och beviljas paketet Mini varje månad, samt hjälp med betalning av självrisken.

  • Kompisrabatt

Ytterligare en fiffig tjänst som Lassie erbjuder är deras kompisrabatt! Det innebär kort och gott att du som användare kan bjuda in dina kompisar att testa Lassie, och få rabatt på din försäkring som tack. Om du till exempel bjuder in 4 djurägare som alla tecknar försäkring via Lassie, får du 700 kr rabatt på din egen försäkring under försäkringsåret. Ett bra sätt för dig att spara pengar, och samtidigt ge Lassie lite marknadsföring på köpet.

Vad täcker en djurförsäkring från Lassie?

Beroende på vilket paket du väljer från Lassie kan din försäkring täcka olika saker. Som vi nämnde tidigare täcker de tre paketen olika summor. De kan även täcka avgifter för medicin, foder, konsultationer och mängder av andra praktiska saker. Vi anser att försäkringarna från Lassie täcker allt du som djurägare behöver – och alltid till ett bra pris. 

Vilken djurförsäkring är bäst för mig?

Om du har en hund eller en katt, eller om du funderar på att skaffa, skulle vi verkligen rekommendera dig att läsa mer om Lassie och deras olika försäkringar. Att välja ett försäkringsbolag som täcker mycket, som har bra priser och mängder av förmåner, och som dessutom enbart riktar in sig på djur är ett bra val. Som kund hos Lassie kan du dessutom hjälpa andra djurägare att dels hitta en bra försäkring, dels få ekonomiskt bistånd för sin försäkring. Vi skulle vilja slå ett stort slag för Lassie och deras försäkringar, och vi rekommenderar alla djurägare där ute att spana in deras tjänster.

Vill du läsa mer om Lassie eller redan nu teckna en försäkring? Klicka här för att komma till deras hemsida!

Om du fortfarande är osäker på om Lassie är rätt djurförsäkring för dig så kan vi tipsa om en vår guide Vilken djurförsäkring är bäst? Så här väljer du rätt djurförsäkring.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar