SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier?

SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier? - KöpKompassen

SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier?

SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier? - KöpKompassen

SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier?

SAVR vs Avanza vs Nordnet – Vilken är bästa appen för aktier? - KöpKompassen

Har du provat på att handla med aktier? Det är ett väldigt populärt sätt att spara pengar, hålla koll på marknaden och dessutom bli bättre på ekonomi. Aktier är otroligt populärt, och speciellt bland unga människor. Det finns faktiskt ett helt community av ungdomar som blivit så pass skickliga på att handla med aktier att de knappt behöver jobba för att tjäna pengar! Om du vill bli en av de allra bästa behöver du verkligen sätta dig in i ämnet och lära dig allt om marknaden, något som kan ta lång tid och som kräver dedikation från ditt håll. Om du däremot bara vill börja lite smått med aktier, kan vi tipsa om ett par appar som ger dig allt du behöver för att påbörja din resa mot att bli en skicklig aktiehandlare!

Hur ska man börja med aktier?

För dig som verkligen inte kan någonting alls om aktier kan det vara svårt att bara börja. Du behöver såklart läsa på en del och lära dig hur det faktiskt går till, innan du börjar lägga in pengar i olika aktier. Det finns mängder av guider och instruktioner för hur du går tillväga, men det första du behöver veta är såklart

  • Vad en aktie är?
  • Hur man handlar med aktier?
  • Hur man håller koll på marknaden?

För att sammanfatta det hela kan vi berätta att en aktie är en del av ett aktiebolag, vars aktier finns att köpa för allmänheten. Stora aktiebolag kan börsnoteras, vilket innebär att allmänheten kan köpa andelar i bolaget och därmed ta del av bolagets vinster. Att äga aktier innebär inte att äga ett företag dock. Du behöver äga åtminstone 50% av ett företags aktier för att äga ett företag, eller vara en del av ett ägarskap.

För att kunna investera och handla med aktier behöver du först och främst ha ett ISK-konto, det vill säga ett investeringssparkonto. Du kan öppna dessa via din bank, eller via en app (som till exempel Avanza). Det här är den enkla delen av processen. Att sedan lära sig hur marknaden fungerar, vilka aktier som är bra att äga och hur man faktiskt gör kloka investeringar, är något som du kommer att lära dig med tiden, förutsatt att du lägger ned tid och energi på att lära dig allt.

App för aktier och fonder (Savr vs Avanza vs Nordnet vs Sigmastocks)

Att använda sig av appar för att sköta sina aktier är ett mycket populärt och effektivt sätt att dels hålla koll på marknaden, dels få en bra överblick över sina aktier. I princip alla ungdomar som handlar med aktier idag använder sig av appar, och det finns en hel del olika alternativ att välja mellan.

Några av de appar som finns att välja mellan idag är Savr, Avanza, Nordnet och Sigmastocks. Vi kommer att gå igenom dessa olika applikationer här nedan och förklara hur de fungerar, så att du lättare kan välja en app som du tycker att passar in för dina behov.

Avanza omdöme

Avanza är en bank som erbjuder en heltäckande tjänst där du kan spara i fonder, handla aktier, spara pengar i vanliga sparkonton och dessutom få hjälp med att samla dina besparingar. De erbjuder mängder av guider och tips på hur man blir skicklig på att handla med aktier, och de har en lättnavigerad app som hjälper dig på vägen.

Avanza är ett otroligt populärt val bland många, främst på grund av deras hjälpsamma guider och användarvänliga app. Här kan du läsa på om aktier, få matnyttiga tips, spara pengar och bli duktig på ekonomi. 


SAVR omdöme

Savr är en plattform vars huvudsyfte är att hjälpa sina kunder att spara pengar i fonder. De har väldigt låga avgifter, och otroligt bra omdömen från sina kunder. Savr erbjuder en app med över 1600 olika fonder, och deras affärsmodell är utformad för att utmana storbankerna!

Under den senaste tiden har Savr dessutom börjat rikta in sig på aktier, vilket innebär att du enkelt kan spara pengar i fonder och handla med aktier via deras app. Det är en bra tjänst att använda om du främst är ute efter att spara pengar. Om du är intresserad av att öppna ett konto hos SAVR så får du just nu upp till 50% billigare fondavgifter!

Nordnet omdöme

Precis som Avanza är Nordnet en heltäckande tjänst som hjälper sina kunder att handla med aktier, spara pengar och lära sig mer om ekonomin och börsen. De erbjuder en hjälpsam aktieskola som är fylld av goda råd för dig som vill börja handla med aktier.

Nordnet är en av de mest populära plattformarna för aktier idag, på grund av att de erbjuder en så pass heltäckande tjänst där du både kan handla aktivt, och lära dig allt du behöver veta om marknaden. Ett hett tips för er nybörjare!

Sigmastocks omdöme

Sist men inte minst har vi då Sigmastocks, som också är en tjänst vars huvudfokus ligger i att spara pengar och handla med aktier. Sigmastocks erbjuder en lättnavigerad hemsida och en snygg app som ger dig en god överblick över ditt sparande och dina aktier. De har inte lika mycket tips och råd som exempelvis Avanza och Nordnet, vilket innebär att du kan behöva ha lite kött på benen innan du börjar använda tjänsten.

Med det sagt är Sigmastocks såklart en bra app, och den fungerar utmärkt för dig som redan vet en del om aktier och som är på jakt efter en lätt och smidig tjänst som innehåller alla funktioner som du behöver.

Vilken är den bästa aktie appen?

Nu när vi gått igenom några av de mest populära apparna för aktier så återstår bara frågan – vilken app är bäst för nybörjare? Vi skulle rekommendera Avanza eller SAVR! Detta på grund av att de båda tjänsterna erbjuder så pass mycket tips och råd kring hur marknaden fungerar och hur man faktiskt kommer igång med sina aktier. Du hittar båda tjänsterna i App Store eller Google Play, och du kommer igång enbart på några få minuter.

Börja handla aktier från 0 kr med Avanza när du öppnar ett konto idag!Klicka här och kom igång idag!

Använder du någon app för aktiesparande? Vilken är din favorit, och har du några tips på andra appar än de vi tagit upp i det här inlägget? Tipsa oss gärna i kommentarerna, så att fler kan ta del av goda råd kring hur man börjar handla med aktier.

Läs sen även gärna vår blogg Börja investera i aktier – hur gör man? för mer tips och råd om hur du kan komma igång med att investera.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll